Інформатор по справі Трампа був пов'язаний з одним із кандидатів у президенти від демократів

09 жовтня 12:21

За словами Генинспектора розвідувального співтовариства США, у інформатора була значна зв'язок з одним з кандидатів в президенти від Демократичної партії, який в даний час бореться, щоб кинути виклик президенту Трампу на виборах в наступному році.

 

Неназваний інформатор, подав скаргу на телефонну розмову президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, був пов'язаний з одним із кандидатів у президенти від Демократичної партії, повідомила газета Washington Examiner посилаючись на три джерела.

Генеральний інспектор розвідувального співтовариства США Майкл Аткінсон в ході свідчень у Конгресі помітив демонстрацію політичної упередженості інформатора на користь суперників нинішнього президента Америки на майбутніх виборах. Джерела зазначили, що, за словами пана Аткінсона, інформатор - зареєстрований демократ. Крім того, він мав професійні відносини з одним з кандидатів від Демократичної партії.

Якими були робочі або професійні відносини між ними, а також про який кандидата мова, не уточнюється.

У листі від 26 серпня генинспектор розвідувального співтовариства США повідомив, що анонімний інформатор про тиск Трампа на Україну показав "деякі ознаки спірного політичного ухилу на користь конкуруючого політичного кандидата". Між тим, за словами Аткінсона, скарга все одно заслуговує довіри.

6 жовтня, стало відомо, що ще один співробітник американської розвідки готовий дати свідчення Конгресу щодо дій президента Дональда Трампа.

Другий інформатор стверджує, що володіє інформацією з перших рук щодо скандального липневого телефонної розмови президентів України і США.

За словами Заїда, його другий підзахисний входить в число тих, з ким розмовляв генеральний інспектор розвідувального співтовариства США Майкл Аткінсон, щоб підтвердити звинувачення першого інформатора.

Як повідомляло видання New York Times, другий інформатор розглядає можливість подачі офіційної скарги.

Сам Трамп відреагував на цю інформацію постом в Twitter, в якому звинуватив інформатора в тому, що той теж володіє інформацією "з других рук" і з'явився на зміну першому, оскільки той "майже повністю помилково зрозумів" його розмова з Зеленським.

Як повідомлялося, 26 вересня у США оприлюднили скаргу співробітника розвідки на дії Дональда Трампа під час розмови з Володимиром Зеленським. Інформатор підозрює Трампа у використанні свого становища для втручання в президентські вибори 2020 року. У скарзі сказано, що президента США тиснув на президента України, наполягаючи на розслідуванні щодо Джо Байдена, ймовірного кандидата в президенти від Демократичної партії, і його сина Хантера. А оточення Трампа намагалося заблокувати стенограму розмови, помістивши її до сховища інформації про таємні операції розвідки.

Також повідомляється, що адвокат Трампа Рудольф Джуліані в приватному порядку контактував з керівником Офісу президента Андрієм Богданом і тодішнім в.о. голови СБУ Іваном Бакановим, а також літав до Мадридр для зустрічі з помічником Зеленського Андрієм Єрмаком.

25 вересня, в день зустрічі Володимира Зеленського з Дональдом Трампом у Нью-Йорку, Білий дім оприлюднив розшифровку їхньої липневої телефонної розмови.

Міністерство юстиції вивчило документ і не знайшло в словах Трампа ознак порушення федерального законодавства.

Однак це не переконало представників Демократичної партії в нижній палаті Конгресу в необхідності відмовитися від ідеї імпічменту. Про початок процедури повідомила спікерка Палати Представників Ненсі Пелосі.