Кількість заражених коронавірусом в Росії перевищила 10 тисяч

09 квiтня 11:14

Окупаційна влада в Криму повідомила про три нових випадки зараження.

 

Влада Росії за добу зареєструвала ще 1459 нових випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19. Тепер загальна кількість заражених перевищує 10 тисяч осіб, повідомили в російському оперативному штабі.

Відзначимо, що серед нових випадків коронавірус виявили у трьох людей у незаконно анексованому Криму.

За добу в Росії одужали 118 осіб. Всього видужали 698.

Також за добу померли 13 осіб, довівши загальну кількість летальних випадків до 76.

У Росії карантин триватиме до кінця квітня - більшість росіян не виходять на роботу в цей час, влада рекомендують залишатися вдома і обмежувати соціальні контакти.

Раніше Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про те, що Росія готує анексований український Крим до прийому хворих на коронавірус військовослужбовців. Їх будуть розміщувати на госпітальному судні "Єнісей".

Нагадаємо, 22 квітня в анексованому Криму та Севастополі запровадили карантинний режим. Кримчанам заборонили виходити з дому, а російські силовики оглядають весь транспорт, і збирають інформацію про в'їжджаючих на півострів.

На підконтрольній уряду території України офіційно підтверджено 1668 випадків захворювання на COVID-19, із них 52 летальні 35 людей одужали. 24 березня по всій країні запровадили режим надзвичайної ситуації , який діятиме до 24 квітня, - і продовжили карантин, введений 12 березня.

Про те, чи достатні для боротьби з поширенням коронавірусу нинішні заходи, прийняті урядом України, і що може бути зроблено, читайте в статті експерта Віктора Рибчука "Щоб не впасти на коліна" для ZN.UA.