Меркель згодна на нове відтермінування Brexit

10 квiтня 14:38

Сьогодні відбудеться саміт лідерів ЄС, на якому буде прийняте рішення про надання відтермінування виходу Британії з блоку.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель згодна надати Великій Британії нове відтермінування Brexit. За її словами, мова може йти навіть про більший строк, ніж просить британський уряд. Напередодні в Берлін прилітала британський прем'єр-міністр Тереза Мей. За словами Меркель, вона попросила про нову відстрочку Brexit до 30 червня.

"Впорядкований вихід здійснимий тільки разом з Сполученим Королівством. Сьогодні ввечері ми ще раз обговоримо продовження строку", - сказала канцлер.

"Може бути, що це навіть буде продовження на більший термін, ніж просив британський уряд", - зазначила Меркель.

9 квітня нижня палата британського парламенту зобов'язала Мей домагатися у ЄС відтермінування Brexit. Сьогодні відбудеться саміт лідерів ЄС, на якому буде прийняте рішення про надання відстрочки виходу Британії з блоку. Без неї ж Велика Британія буде змушена піти на Brexit без угоди з Брюсселем уже 12 квітня.

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".