"Ми побачимо потенційно нові спалахи" — головний хірург США про протести на фоні пандемії

03 червня 11:51

Наразі Америка є світовим антилідером по загальній кількості заражених.

 

Протести в Америці, які спалахнули напередодні через вбивство Джорджа Флойда, можуть стати причиною нового спалаху COVID-19, оскільки вони можуть бути небезпечними як для самих мітингувальників, так і для громад. Про це в інтерв'ю виданню Politico заявив головний американський хірург Джером Адамс.

"Зважаючи на те, як хвороба поширюється, є всі підстави очікувати, що надалі ми побачимо нові кластери та потенційно нові спалахи", – сказав Адамс.

Центр системних досліджень при університеті Джонса Гопкінса оновлює дані, відповідно до який США досі є антилідером по кількості інфікованих у світі - понад 1,8 млн хворих.

Нагадаємо, 1 червня у Вашингтоні ввели комендантську годину і залучили бійців Національної гвардії США для підтримки столичного управління поліції.

При цьому в Сіетлі протестувальників розганяли сльозогінним газом і світлошумовими гранатами, у Вашингтоні – перцевими кульками, в Лос-Анджелесі – палицями і гумовими кулями. В Індіанаполісі заворушення призвели до загибелі протестуючого, ще троє отримали вогнепальні поранення в ході протестів.

Раніше стало відомо, що Пентагон за наказом президента Дональда Трампа наказав Армії приготувати військову поліцію для дислокування в Міннеаполіс для придушення протестів і заворушень. У самій Міннесоті вперше після Другої світової війни у повному складі активована Нацгвардія штату - більше десяти тисяч чоловік.

За підсумками заворушень у 25 містах введено комендантську годину. У Вашингтоні, а також у восьми штатах мобілізовані місцеві національні гвардії.

Детальніше про протести в США читайте в статті Сергія Корсунського "Одного разу не тільки в Америці" на ZN.UA.