Парламент Британії призупинить роботу – Даунінг-стріт

09 вересня 15:58

Прем'єр Джонсон не хоче чергового перенесення дати Brexit.

 

Парламенту Великої Британії в понеділок офіційно припинить роботу. Призупинення діятиме до 14 жовтня. Це стане найтривалішою перервою в роботі парламенту в сучасній історії, повідомляє британський телеканал Sky News з посиланням на представника уряду Сполученого Королівства.

"Робота парламенту буде припинена сьогодні в кінці робочого дня", - заявив представник, підкресливши, що це відбудеться незалежно від результатів голосування по проведенню позачергових виборів у жовтні.

Говорячи про дату Brexit, він зазначив, що прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон "не збирається домагатися черговий відстрочення виходу з ЄС.

Прем'єр-міністр Британії домагався відновлення переговорів про умови Brexit. Проте в ЄС уже заявили, що не збираються робити цього, так як вважають оптимальними домовленості, досягнуті в ході переговорів з урядом Терези Мей. Незважаючи на це, Джонсон висловив готовність домогтися виходу Британії з Євросоюзу до 31 жовтня.

23 липня колишній мер Лондона і ексміністр закордонних справ Борис Джонсон виграв гонку за лідерство в Консервативній партії. Наступного дня королева Єлизавета II призначила його прем'єр-міністром. Дональд Трамп схвально відгукувався про Джонсона і його політичні успіхи.

Джонсон є одним з найослідовніших прихильників виходу Британії з ЄС. Уряду Терези Мей він покинув після занадто м'якого, на його думку, проекту угоди з Євросоюзом. Протягом останніх місяців нещадно критикував прем'єр-міністра Терезу Мей.

Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо угоду, вже тричі відкинуту Палатою Громад, все ж таки вдасться прийняти.

Детальніше про те, чому відставка Мей може стати ключем для виходу з кризи Brexit, читайте в матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".