Парламент Британії знову відкинув всі альтернативні варіанти Brexit

02 квiтня 01:30

Спікер Палати громад Джон Беркоу виніс на голосування чотири варіанти альтернативної угоди. Всі вони були відхилені.

 

Депутати Палати громад Великобританії у понеділок, 1 квітня, знову відкинули всі альтернативні варіанти угоди, що регулює Brexit – процес виходу країни зі складу Європейського союзу, які були запропоновані на засіданні, повідомляє Deutsche Welle.

Спікер Палати громад Джон Беркоу виніс на голосування чотири варіанти альтернативного угоди – за першою з них Британія виходить з ЄС, але залишається в Митному Союзі, за другим залишається не тільки в МС, але і членом внутрішнього ринку Євросоюзу. Ще два варіанти передбачали проведення додаткового референдуму про Brexit.

Після дебатів депутати нижньої палати відхилили усі чотири варіанти, результати голосування були опубліковані у офіційному Twitter Палати громад.

Члени британської Палати громад 29 березня втретє проголосували проти угоди про вихід Великої Британії з ЄС. Депутати відхилили план Мей 344 голосами проти 286. Таким чином, британський парламент не виконав умову Євросоюзу, який погодився відтермінувати вихід країни зі складу ЄС до 22 травня, в разі затвердження угоди. Тепер Лондон до 12 квітня повинен вийти з блоку без неї, якщо не представить Брюсселю альтернативних варіантів реалізації Brexit.

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".