Поліція Данії зазнала збитків на 600 тисяч доларів через скасування візиту Трампа

10 вересня 05:01

У Данії сказали, що Гренландія не продається, а ось для бізнесу - відкрита

 

Данська поліція витратила близько 4 мільйонів крон ($ 600 000) на підготовку до візиту президента США Дональда Трампа в Копенгаген, який він згодом відмінив, повідомила щоденна газета Jyllands-Posten.

Президент США планував приїхати в Данію 2-3 вересня, але після того, як не знайшов спільної мови з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен з приводу купівлі Гренландії, скасував візит.

У суму збитків поліції входить оплата анульованих відпусток для офіцерів, яких викликали на роботу у зв'язку з майбутнім візитом, і компенсація співробітникам, задіяним для забезпечення заходів безпеки, які не знадобилися.

Як повідомлялося, Дональд Трамп і його економічний радник Ларрі Кудроу підтвердили наявність у президента США інтересу до купівлі Гренландії.

Напередодні про це повідомляло видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела. За даними видання, Трамп "із різним ступенем серйозності" неодноразово цікавився придабнням Гренландії Сполученими Штатами у Данії. За підрахунками радників Трампа, вартість операції може скласти 10 трлн доларів.

Данські політики висловили обурення щодо цієї ідеї Трампа, а МЗС Королівства підкреслив, що Гренландія, як і вся Данія, відкрита для бізнесу і туризму, але про продаж не може бути й мови.