Прем'єр Британії Джонсон побоявся вийти до протестуючих проти Brexit в Люксембурзі

17 вересня 02:19

Британські чиновники попросили перенести прес-конференцію в приміщення

 

Британські громадяни, які проживають в Люксембурзі зірвали прес-конференцію прем'єр-міністра Бориса Джонсона. Він просто побоявся вийти до мітингувальників.

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон відмовився від пресконференції зі своїм колегою Ксав'є Беттелем в Люксембурзі, щоб уникнути зустрічі із мітингувальниками проти Brexit.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з повідомленням, Джонсон повинен був зробити заяву на відкритому повітрі поряд з люксембурзьким лідером Ксав'є Беттелем, але британські чиновники попросили перенести виступ всередину, щоб уникнути заглушення зі сторони протестувальників.

Натомість Беттель все одно продовжив прес-конференцію, а трибуну Джонсона не знімали. Він використав нагоду, щоб розкритикувати прем'єр-міністра Великобританії.

Беттель сказав, що процес Brexit перетворився на "кошмар" і що Великобританія не представила альтернативних пропозицій до угоди, про яку вона вела переговори, але хоча зараз це відкидає.

"Він тримає майбутнє всіх громадян Великої Британії", - сказав захоплено Беттел, показуючи на порожній подіум поруч.

Він додав: "Це його відповідальність. Ваш народ, наш народ розраховують на вас".
Галасливий натовп, у якому було багато громадян Британії, які проживають у Люксембурзі, сприйняв виступ Беттеля радісно.

Нагадаємо, заяву прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона про "досягнення величезного прогресу" у переговорах з ЄС щодо умов Brexit, у Брюсселі назвали передчасною.

Прем'єр-міністр Британії домагається відновлення переговорів про умови Brexit. Проте в ЄС уже заявили, що не збираються робити цього, оскільки вважають оптимальними домовленості, досягнуті під час переговорів з урядом Терези Мей. Попри це, Джонсон висловив готовність домогтися виходу Британії з Євросоюзу до 31 жовтня.

23 липня колишній мер Лондона і ексміністр закордонних справ Борис Джонсон виграв перегони за лідерство в Консервативній партії. Наступного дня королева Єлизавета II призначила його прем'єр-міністром. Дональд Трамп схвально відгукувався про Джонсона і його політичних успіхи.

Джонсон є одним з найпослідовніших прихильників виходу Британії з ЄС. Уряд Терези Мей він залишив після занадто м'якого, на його думку, проекту угоди з Євросоюзом. Протягом останніх місяців нещадно критикував прем'єр-міністра Терезу Мей.

Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо угоду, вже тричі відкинуту Палатою Громад, все ж таки вдасться ухвалити.

Докладніше про те, чому відставка Мей може стати ключем для виходу з кризи Brexit, читайте в матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".