Президент Болівії заявив про спробу державного перевороту

09 листопада 10:11

За повідомленнями ЗМІ, поліція приєдналася до антиурядових протестів у кількох містах країни.

 

Президент Болівії Ево Моралес заявив про спробу державного перевороту після повідомлень про те, що деякі співробітники поліції приєдналися до антиурядових протестів у країні. Про це він написав у суботу, 9 листопада, у своєму акаунті в Twitter.

"Брати і сестри, наша демократія під загрозою через держпереворот, який ініціювали агресивні угруповання, що діють проти конституційного порядку. Перед лицем світової спільноти ми засуджуємо цей злочин проти правової держави", - йдеться в повідомленні.

Президент країни закликав громадян "мирно оберігати демократію".

За повідомленнями ЗМІ, вчора поліція приєдналася до антиурядових протестів у кількох містах. У міністерстві оборони країни заявили про те, що поки не мають наміру проводити військову операцію. Глава держави провів екстрену зустріч із кабінетом міністрів через ситуацію, що склалася.

У Болівії громадянські протести тривають третій тиждень. Вони почалися після того, як Вищий виборчий суд оголосив переможцем першого туру президентських виборів Ево Моралеса. Його основний опонент Карлос Меса оголосив, що не визнає результатів виборів, звинувативши владу у шахрайстві.