Протестувальники в Гонконзі використовують лазери, щоб завадити системам розпізнавання облич

01 серпня 15:45

Протести тривають з середини червня.

 

Демонстранти у Гонконзі почали застосовувати проти поліції лазери, щоб уникнути ідентифікації своїх облич камерами. Про це у Twitter повідомила журналістка Алессандра Боккі.

Вона опублікувала відео з епіцентру зіткнень.

"Протестувальники в Гонконзі перейшли на новий рівень. Вони використовують лазери, щоб завадити камерам розпізнавання облич. Кібервійна проти китайського штучного інтелекту", - написала вона.

Гонконг переживає найважчу політичну кризу з 1997 року, коли Британія передала цю територію під протекторат Китаю. Протести тривають з середини червня. Жителі міста виступали проти прийняття закону про екстрадицію підозрюваних у порушенні закону осіб до материкового Китаю. У найбільшій акції протесту брали участь майже два мільйони людей. Критики законопроєкту вважали, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

Під час однієї з акцій протестувальники прорвалися до будівлі парламенту. Вони захопили залу засідань і вивісили британський колоніальний прапор, після чого влада відкликала законопроєкт і вибачилася перед людьми. Декого з активістів затримали.

Уряд відмовився від ратифікації проєкту закону, проте тепер демонстранти вимагають розгляду справи про жорстокість поліції, демократичних реформ і відставки глави Гонконгу Керрі Лем.

Читайте також: Протестувальники в Гонконзі надихаються Євромайданом — Quartz

Детальніше про ситуацію в Гонконзі читайте в статті Наталії Бутирської "Гонконг: територія свободи під китайським ковпаком" в тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".