Сальвіні відкидає звинувачення в спробі отримати гроші від Кремля

11 липня 17:15

Глава МВС Італії заявив, що Росія не дала йому "ні рубля, ні літра горілки". Раніше видання Buzzfeed писало, що його партія "Ліга Півночі" намагалася отримати від Москви 65 мільйонів доларів перед виборами до Європарламенту.

 

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні відкидає звинувачення у фінансуванні Росією правопопулістської партії "Ліга Півночі", федеральним секретарем якої він є. Про це повідомляє DW.

"Я ніколи не отримував з Росії жодного рубля, долара, євро або літра горілки", - заявив італійський міністр у середу, 10 липня.

Раніше американське видання Buzzfeed News опублікувало матеріал про спробу італійської правопопулістської партії "Ліга" секретно отримати від Росії фінансування напередодні виборів у Європарламент.

Портал оприлюднив розшифровку аудіозапису зустрічі, в жовтні 2018 відбулася в московському готелі "Метрополь". Сам Сальвіні тоді прибув у Росію на захід за участю ділових кіл Італії.

"Записи з "Метрополя" є першим переконливим доказом прихованих спроб Росії фінансувати європейські націоналістичні рухи і очевидної співучасті деяких високопоставлених представників правих сил в цих спробах", - йдеться в статті.

Достеменно невідомо, чи було укладено угоду, і чи отримувала "Ліга" якесь фінансування від Росії, але наявність запису докладних переговорів піднімає серйозні питання про те, чи були порушені італійські закони, і про зв'язки між Москвою і партією "Ліга".