Тереза Мей визнала необхідність знову відкласти Brexit

03 квiтня 02:30

За словами Мей, нова відстрочка повинна тривати до 22 травня – це оптимальний для Лондона варіант.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей визнала необхідність знову відкласти процедуру виходу Великої Британії з Європейського союзу – Brexit, який за домовленістю з Євросоюзом має відбутися 12 квітня, йдеться у заяві Мей, опублікованій на сайті британського уряду, передає "Медуза".

Мей заявила, що має намір використати відстрочку для переговорів з лідером опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіном з приводу умов виходу з ЄС.

"Я завжди говорила, що в довгостроковій перспективі вихід без угоди може увінчатися успіхом. Але вихід з угодою – краще рішення", – заявила Мей.

За словами Мей, нова відстрочка повинна бути до 22 травня – це оптимальний термін для досягнення консенсусу з Корбіном і при цьому Британія не візьме участі у виборах до Європейського парламенту.

У понеділок, 1 квітня, ввечері на голосування парламенту були винесені чотири альтернативних варіанти Brexit: за першим з них Британія виходить з ЄС, але залишається в Митному Союзі, за другим залишається не тільки в МС, але і членом внутрішнього ринку Євросоюзу. Ще два варіанти передбачали проведення додаткового референдуму про Brexit. Після дебатів депутати нижньої палати відхилили всі чотири варіанти. До цього, 29 березня, їх підтримки не знайшли ще вісім варіантів виходу країни з Європейського союзу.

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".