Торговельну війну США і Китай можуть закінчити не раніше квітня — Bloomberg

14 березня 14:10

В Пекіні наполягають на офіційному візиті і не готові на зустріч лише для підписання угоди.

 

Зустріч президента США Дональда Трампа та голови Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна для підписання угоди, яке може закінчити торговельну війну між країнами, не відбудеться у березні. Зустріч Трампа і Сі відбудеться не раніше квітня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Сторони перенесли зустріч, де мали б підписати торговельну угоду, незважаючи на те, що в США і Китаї неодноразово заявляли про прогрес у домовленностях.

Джерела розповіли, що Китай наполягає на офіційному візиті і не готовий на зустріч лише для проставлення підписів під документом.

Торгова війна почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема, з Китаю. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Трамп і Сі погодилися на перемир'я в торговій війні, домовившись відкласти до березня 2019 введення нових торгових мит.

28 лютого у Білому домі заявили про "величезний" прогрес у переговорах з Китаєм, зазначивши, що дві країни стоять на порозі історичної угоди.