Трамп записав відеозвернення до американців, де звинуватив демократів у шахрайстві

14 листопада 20:34

Президент США залякував співвітчизників позбавленням всього, що має американське суспільство

 

Дональд Трамп відповів контрударом демократам, які ініціювали пренеприємні для президента публічні слухання з імпічменту. Він записав відеозвернення. У відеозверненні Трамп звинуватив демократів у тому, що вони хочуть позбавити американське суспільство всього, що воно має - від свобод до медичного страхування. Прямої паралелі він не провів, але оскільки виступ співпав з публічними слуханнями, зрозуміло було, що "все погане" трапиться саме тому, що може статися імпічмент чинного президента.

На тлі публічних слухань у Конгресі США щодо розслідування в рамках імпічменту, президент США зробив заяву через свій Twitter. Хоча Трамп не згадав слухання безпосередньо, його заява співпала в часі зі слуханнями, на яких свідки вказали на тиск адміністрації Трампа на Україну, а республіканці наголошують на доцільності та доречності розслідувань на яких власне і наполягала адміністрація Трампа, повідомляє Голос Америки.

"Те, що зараз відбувається це найбільше шахрайство в історії американської політики. Демократи хочуть забрати вашу зброю, ваше медичне страхування, нівелювати ваші голоси на виборах, забрати вашу свободу, суддів, яких ви підтримуєте, вони хочуть забрати все", - відзначив Трамп, очевидно маючи на увазі внутрішньополітичне протистояння із Демократичною партією за вавжливими для виборців - прихильників Республіканської партії питаннями володіння зброї, пирзначення Трампом суддів Верховного суду та інших судів та ін.

Як ніколи раніше, на кону - наша країна. Все дуже просто: вони намагаються зупинити мене, бо я борюсь за вас, і я ніколи цього не допущу

"Ми не можемо допустити цього ніколи. Ми боремося за те, щоб осушити вашингтонське болото (Трамп обіцяв подолати корупцію у Вашингтоні у ході виборчої кампанії 2016-го року, порівнюючи її із болотом - ред.), і саме це я зараз і роблю. Тепер ви бачите, чому це нам необхідно це зробити", - заявив Трамп.

На сайті Палати представників Конгресу США виклали стенограму показань співробітника Ради національної безпеки (РНБ) адміністрації президента США і головного експерта Білого дому з питань України Олександра Віндмана щодо телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та глави Білого Дому Дональда Трампа, повідомляє прес-служба держрегулятора.

На думку офіцера, стосунки Україна-США на тлі скандалу будуть погіршуватися.

Підполковник розповів, що його стурбувало "побажання" президента США українському колезі Володимиру Зеленському публічно оголосити про розслідування проти сина конкурента Трампа з виборів-2020 Джозефа Байдена. Це, на думку Виндмана, потенційно підриває нацбезпеки США, так як зачіпає інтереси країни-союзника - України.

Віндман у своїх свідченнях заявив, що слова Трампа про розслідування відносно сина свого ймовірного конкурента на виборах Джо Байдена були "вимогою".

"Підполковник Віндман повідомив комітетам, що "вимога" президента Трампа про необхідність оголосити політично мотивоване розслідування стосовно громадянина США з боку іноземної держави (. . .) змусило його турбуватися про те, що це може "підірвати національну безпеку США", - йдеться в заяві голів комітетів з нагляду, закордонних справ і розвідки.