Трамп зібрав рекордні 25 мільйонів доларів за першу добу виборчої кампанії

20 червня 15:10

Для порівняння, демократ Джо Байден зібрав 6,3 мільйона доларів за перші 24 години після оголошення себе кандидатом на виборах 2020 року, інший демократ Берні Сандерс - 5,9 мільйонів.

 

Президент США Дональд Трамп зібрав $ 24,8 млн пожертвувань в перший день своєї виборчої кампанії, повідомила голова Національного комітету Республіканської партії США Ронна Макденіел.

Це повідомлення з'явилося через кілька годин після того, як Дональд Трамп офіційно розпочав кампанію в Орландо, штат Флорида.

Для порівняння, демократ Джо Байден зібрав 6,3 мільйона доларів за перші 24 години після оголошення себе кандидатом на вибори 2020 року, інший демократ Берні Сандерс - 5,9 мільйонів.

Трамп активно збирав кошти ще до офіційного початку кампанії, починаючи з минулого року. За повідомленням телеканалу Fox News, до з'їзду у Флориді у команди Трампа було на руках 40 мільйонів доларів, а разом з коштами, зібраними Республіканським комітетом, - понад 80 мільйонів доларів.

Трамп вперше оголосив про бажання переобратися на другий термін в день своєї інавгурації на пост президента - 20 січня 2017 року. Жоден з діючих президентів ніколи не робив це настільки рано. Наприклад, його попередник Барак Обама почав кампанію за переобрання за півтора року до виборів, в квітні 2011 року, на той момент його штаб мав менше ніж 2 мільйони доларів.

Команда Трампа планує залучити на його переобрання мільярд доларів. Обама у 2012 році зібрав 720 мільйонів.

Президентські вибори в США відбудуться в 2020 році.