У Росії госпіталізували з підозрою на коронавірус туристів з Китаю

25 сiчня 23:48

Туристів госпіталізували з підозрою на коронавірус.

 

Сім осіб госпіталізовані з високою температурою та з ознаками ГРВІ з готелю у Войковському районі на півночі Москви, за попередніми даними, всі вони громадяни Китаю. Про це повідомляє РБК.

Громадяни КНР приїхали в Москву 25 січня. Семеро з них самі викликали швидку допомогу через температуру. Всього в туристичну групу входять 20 осіб, однак у інших туристів скарг немає.

Біля готелю "Арт Москва Войковська" знаходяться близько десяти машин швидкої допомоги. Сам готель працює в звичайному режимі, до готелю пускають всіх. Зараз лікарі продовжують оглядати громадян Китаю. Один з медиків уточнив, що семеро людей доставлені в інфекційне відділення, де буде встановлений точний діагноз.

Наявність коронавіруса у жителів Китаю, госпіталізованих в Іркутську, не підтвердився. Це випливає з досліджень, які повторно проводилися в лабораторії Новосибірська.

Посольство Росії разом з китайською стороною опрацьовує організацію виїзду росіян з провінції Хубей і міста Ухань, закритої через коронавірус.

Раніше повідомлялося, що в Китаї туристичні компанії і онлайн-агентства тимчасово припиняють організацію групових турів у зв'язку з коронавірусом 2019-nCoV.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через 2019-nCoV. У ВООЗ наголосили, що поки що спалах захворювання є надзвичайною ситуацією тільки для КНР.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина. Про поодинокі випадки захворювання також повідомили ряд країн. В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою.

Детальніше про новий коронавірус з Китаю читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".