У столиці Росії поліцейський-хабарник перестріляв своїх колег з внутрішньої безпеки

19 вересня 03:18

У результаті стрілянини, що сталася у жвавому метро, один співробітник УВБ убитий, інший важко поранений. Втім, нічого нового, це ж Росія.

 

У Москві черговий епізод місцевих "ментовських війн" переріс у відкриту стрілянину – на одній зі станцій метро російської столиці при спробі співробітників управління внутрішньої безпеки поліції затримати поліцейського при отриманні хабара останній, не погодившись із таким поворотом сюжету, застосував проти колег табельну зброю, убивши одного і важко поранивши іншого, повідомляють 18 вересня російські ЗМІ.

Інцидент стався на станції метро "Рязанський проспект". Як свідчить офіційна версія подій, співробітники УВБ московської поліції зловили свого колегу "на гарячому", при отриманні хабара у кілька тисяч рублів, а потім зловили по кілька куль кожен, тому що здаватися російський коп категорично відмовився. У результаті одного з них, за інформацією московського главку МВС, госпіталізували у вкрай важкому стані, другого навіть не встигли довезти до лікарні.

На даний момент підозрюваного затримано, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу.

При цьому серед Telegram-спільнот, присвячених російським силовим структурам, існує альтернативна версія – співробітники УВБ планували підставити поліцейського за допомогою провокації із хабарем, однак в процесі дещо пішло не так.

Нагадаємо, 18 вересня у Києві захопили цілий міст. Невідомий чоловік заїхав на столичний міст Метро на автомобілі і почав погрожувати підірвати його, а також державні установи. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник. Поліція кваліфікувала дії невідомого, як підготовку до теракту. Увечері чоловік був затриманий. У спецоперації були задіяні спецпідрозділи КОРД Національної поліції і "Альфа" СБУ, Національна гвардія, снайпери і бронетехніка.

Особистість чоловіка вже ідентифікована. Ним виявився 42-річний Олексій Белько. Одні видання називають його колишнім снайпером 8-го полку Сил спецоперацій ЗСУ, інші стверджують, що він був начальником радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку у одній з частин СЗГ. Повідомляється, що раніше у нього були конфлікти з командирами, а після розлучення з дружиною-поліцейської у нього нібито почалася "чорна смуга" у житті. Цю інформацію вже підтвердило Міністерство у справах ветеранів.