Уряд Британії призупинив підготовку до Brexit без угоди

12 квiтня 19:14

Напередодні на саміті ЄС схвалили відтермінування Brexit до 31 жовтня.

 

Британський уряд вирішив призупинити підготовку заходів, мета яких - полегшити можливий вихід королівства з ЄС без угоди з Брюсселем. Про це повідомляє The Guardian. Витрати на підготовку реалізації плану вже перевищили 1,5 мільярда фунтів стерлінгів (майже $ 2 мільярди).

"Ми відмовилися від оперативного плану, і це рішення негайно вступає в силу", - повідомили в уряді.

"Як відповідальний уряд, ми готувалися більше двох років, щоб звести до мінімуму будь-які збої в разі відсутності угоди", - зазначив представник Кабміну.

Зазначається, що частина з 6000 державних службовців, залучених до підготовки до Brexit без угоди, повернуться до виконання основних обов'язків. Доля 4500 службовців, спеціально найнятих для підготовки плану виходу без угоди, поки невідома.

В ніч на 11 квітня ЄС і Велика Британія узгодили "гнучкий" план відтермінування Brexit до кінця жовтня. Проте лідерам доведеться зібратися ще в червні, тому що ситуація з Brexit повинна знаходитися під контролем.

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".