Ворен Бафіт вважає, що американо-китайська торговельна війна буде "поганою для всього світу"

06 травня 18:48

Інвестор каже, повномасштабна торговельна війна малоймовірна.

 

Третя найбагатша людина в світі на прізвисько "Оракул з Омахи" Ворен Бафіт сказав у понеділок, що торговельна війна між США і Китаєм буде "поганою для всього світу". Бафіть сказав про це після того, як президент США Дональд Трамп написав у Twitter в неділю, що він підвищить мита на 200 мільярдів доларів на китайський імпорт з 10% до 25%, починаючи з п'ятниці.

Трамп також сказав, що він скоро запровадить 25% мита на китайські товари на 325 мільярдів доларів, які не оподатковуються, пише Reuters.

Основні фондові ринки впали в усьому світі в понеділок у відповідь на твіт, який передував запланованим торговельним переговорам на цьому тижні, і стали "раціональною" відповіддю, сказав Бафіт в коментарі телеканалу CNBC.

Компанія Бафіта Berkshire Hathaway Inc володіє або інвестує в багато компанії, які ведуть бізнес в Китаї, включаючи Apple Inc, в якій її частка становить більше ніж 50 мільярдів доларів, і в китайського виробника електромобілів BYD Co.

"Якщо у нас насправді буде торгова війна, це буде погано для всього світу", - сказав Бафіт.

За його словами, повноцінна торговельна війна малоймовірна.

Президент США Дональд Трамп на початку квітня повідомив про те, що на переговорах вдалося досягти прогресу. За його словами, США і Китай близькі до того, щоб укласти угоду.

Торгова війна між США і Китаєм почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема, з Китаю. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Трамп і Сі погодилися на перемир'я у торговій війні, домовившись відкласти до березня 2019 року введення нових торгових мит.

28 лютого у Білому домі заявили про "величезний" прогрес у переговорах з Китаєм, зазначивши, що дві країни стоять на порозі історичної угоди.