Кабмін затвердив проект концепції розвитку ЗСУ

Поділитися
Кабінет міністр України затвердив проект концепції розвитку Збройних сил України. Про це повідомив на брифінгу в п'ятницю, 20 серпня, у Києві міністр оборони Михайло Єжель.
Кабінет міністр України затвердив проект концепції розвитку Збройних сил України. Про це повідомив на брифінгу в п'ятницю, 20 серпня, у Києві міністр оборони Михайло Єжель.«Вона відпрацьована, представлена в уряді. Кабмін її затвердив і вона буде передана президентові країни», - сказав він. Єжель також додав, що в цьому документі є низка чисельних і структурних змін складу ЗСУ, зокрема, планується скоротити і оптимізувати оперативні командування, Об'єднане оперативне командування, а також корпуси та інші органи військового управління. Як раніше повідомлялося, в концепції реформування на період до 2015 року, яка розробляється Міноборони і Генеральним штабом ЗСУ,  передбачено скорочення чисельності особового складу ЗС України на 15-20%, а також планується позбавитися від надлишкового озброєння, військової техніки та об'єктів інфраструктури. Єжель повідомив також, що Міноборони визначило підвищення технічної готовності армії, а також вибухо-і пожежобезпеки основними пріоритетами на найближчий час. «Сьогодні ми для себе визначили кілька пріоритетів», - сказав він. Міністр пояснив, що основним пріоритетом для керівництва є підвищення технічної готовності ЗСУ. Міністр повідомив, що у четвер, 19 серпня, зібрав директорів всіх ремонтних підприємств України для обговорення цього питання. Він також нагадав, що існує постанова Кабміну, яка дозволяє розраховуватися за ремонт військової техніки надлишковим майном. «Я думаю, за перше півріччя 2011 року питання технічної готовності ми виправимо», - підкреслив Єжель. Окрім того, одним із пріоритетів є вибухопожежобезпека у країні. Зокрема, за словами міністра, вже багато чого зробили для підвищення безпеки на складах і арсеналах. «Сьогодні ми закінчуємо роботи з проведення водогону у Лозовій, і найближчим часом туди увійдуть підрозділи МНС для розмінування території», - підкреслив Єжель. Говорячи про рішення житлової проблеми в армії, міністр заявив, що сподівається на її рішення протягом п'яти років. Він нагадав, що на даний момент квартирна черга налічує близько 45 тисяч осіб і існують відповідні програми, завдяки яким можна вирішити цю проблему, зокрема, добудова готового більш ніж на 70% житла, а також отримання житла в обмін на передачу майна місцевій владі. «Вже є 55 мільйонів гривень на завершення будівництва житла у Феодосії (Автономна Республіка Крим). Ми будемо добудовувати житло у Василькові (Київська область), у Дніпропетровську та інших містах», - підкреслив Єжель. Він також повідомив, що у 2009 році було виділено всього 85 квартир військовослужбовцям. «Я думаю, що у цьому році приблизно 2000 квартир ми забезпечимо», - підкреслив міністр. Єжель додав, що для вирішення проблеми забезпечення військовослужбовців службовим житлом необхідно будувати близько 9000 квартир на рік. «Я думаю, що ми вирішимо цю проблему», - заявив міністр.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі