Екс-голова ради НБУ: В Україні відбувається процес, аналогічний "путінізаціі" Росії

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Вибудовування «нового порядку» в Україні силами донецької владної команди є аналогічним процесу вибудовування «вертикалі влади» Володимиром Путіним у Росії, заявив в інтерв'ю для «Дзеркала тижня» екс-голова ради Національного банку України, професор Анатолій Гальчинський.
Вибудовування «нового порядку» в Україні силами донецької владної команди є аналогічним процесу вибудовування «вертикалі влади» Володимиром Путіним у Росії, заявив в інтерв'ю для «Дзеркала тижня» екс-голова ради Національного банку України, професор Анатолій Гальчинський.«Мене насторожує основне гасло регіоналів - «наведемо порядок». Що означає «новий порядок»? Насправді мова йде про настирливе творення заснованої на суто донецьких цінностях і стандартах корпоративно-ієрархічної структури держави. Аналог цьому - "путінізація" Росії. У нас відтворюється щось подібне!», - впевнений Гальчинський. На думку економіста, президентська команда намагається провести відповідні зміни в усіх сферах суспільного і політичного життя. «Янукович плюс донезація всієї країни» - так би я, перефразовуючи відоме гасло комунізму, визначив логіку цього «порядку». «Держава - це ми, донеччани» - абсолютно усе (навіть футбол) перебудовується відповідно до цієї формули», - констатував Гальчинський. На думку екс-голови ради НБУ, публічна позиція президента Віктора Януковича явно страждає зайвим егоцентризмом. «Я і тільки Я, Янукович, зроблю вас щасливими», - головне, що вкотре проголосив президент у своїй промові на Майдані під час святкування нашої Незалежності. У кожній позиції доповіді (від першої до останньої) - Я зроблю, сотні разів «Я» і тільки «Я». «Сходить» новий месія. Все це - дуже примітивна і абсолютно безперспективна позиція. Найбільше турбує те, що ідеологи президентського оточення цього не розуміють», - упевнений Гальчинський. Детальніше читайте в інтерв'ю Андрія Алєксєєва з Анатолієм Гальчинським в свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі