Перенесення адміністративного центру Київської області відкладається

Поділитися
Перенесення адміністративного центру Київської області відкладається, повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час Міжнародного інвестиційного форуму «Київська область-2010» у четвер, 9 вересня.
Перенесення адміністративного центру Київської області відкладається, повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час Міжнародного інвестиційного форуму «Київська область-2010» у четвер, 9 вересня.«Ми обговорюємо це питання, центр потрібно переносити. Але ця – тема завтрашнього дня. Щоб перенести адмінцентр, потрібні великі кошти», - сказав він. При цьому голова Київської облдержадміністрації зазначив, що перенесення адмінцентра дозволить вирішити низку проблем області, зокрема, проблему розосередження адмінзакладів по всьому Києву, несиметричний розподіл бюджетних коштів між Києвом і областю. Присяжнюк підкреслив, що жителям області потрібно мати  свої спортивні, культурні, медичні установи, бібліотеки. Нагадаємо, 29 червня поточного року у ВР зареєстрований проект ухвали «Про створення міста Ірпінь Київській області», яким пропонується створити в Київській області місто Ірпінь за рахунок об'єднання в межах існуючих міст Золить, Ірпінь з селищами міського типу Ворзель, Гостомель, Коцюбинське і надати йому статус адміністративного центру області». Цією ж ухвалою пропонується надати місту Вишневе статус адміністративного центру Києво-Святошинського району Київської області. Згідно з пояснювальною запискою до проекту, статус Києва як адміністративного центру Київської області і Києво-Святошинського району створює правові і організаційні труднощі у функціонуванні відповідних органів управління. Це також призводить до зайвих економічних витрат як державних і комунальних установ, так і жителів області, які вимушені шукати потрібні  установи по всій території Києва, створює додаткове навантаження на транспорт. Відповідно до указів президії Верховної Ради УРСР від 1962-1965 років і подальших законодавчих актів на базі Ірпінь і смт Золить, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське створено єдиний комплекс інфраструктури забезпечення громад комунальними та іншими послугами. Водночас присвоєння в 2006 році селищу Золить категорії міста спричинило дублювання роботи окремих комунальних служб, ускладнення доступу до медичної допомоги, інших проблем життєзабезпечення громад. Реалізація даної ухвали не призведе до витрат, оскільки певні витрати, зокрема, з заміни бланків, друку, «будуть повністю компенсовані економією коштів за рахунок оптимізації адміністративного управління відповідними містами, районами і областю в цілому». Раніше голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк виступив з ініціативою про перенесення адміністративного центру області з Києва в інший населений пункт регіону. Київська обласна рада створила комісію для підготовки пропозицій з реалізації даної ініціативи. За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі