Лужков подавав Медвєдєву заяву про відставку

Поділитися
Мер російської столиці Юрій Лужков два роки тому подавав президенту Дмитру Медвєдєву заяву про відставку, проте глава держави це прохання не задовольнив. Про це розповіла дружина московського градоначальника, керівник компанії «Интеко» Олена Батурина в інтерв'ю журналу The New Times, яке було опубліковано у понеділок, 20 вересня.
Мер російської столиці Юрій Лужков два роки тому подавав президенту Дмитру Медвєдєву заяву про відставку, проте глава держави це прохання не задовольнив. Про це розповіла дружина московського градоначальника, керівник компанії «Интеко» Олена Батурина в інтерв'ю журналу The New Times, яке було опубліковано у понеділок, 20 вересня.Прохання про відставку було подано Юрієм Лужковим після того, як у листопаді 2008 року Кремль розкритикував мера за висловлений ним заклик повернутися до виборності губернаторів. Свою заяву московський градоначальник зробив в ефірі «Першого каналу», після чого прес-служба президента поширила коментар, що містить слова: «Незадоволені губернатори можуть подати у відставку». Як розповіла Батурина, після цього Лужков зібрав всю свою сім'ю і сказав, що це для нього справа честі і що він не відступиться від своєї позиції з питання виборності губернаторів. «Мер прийшов до президента із заявою. На що Дмитро Анатолійович йому сказав, що взагалі-то він мав на увазі зовсім інших людей і у нього немає претензій до мера, хай працює спокійно», - зазначила вона. Інтерв'ю журналу The New Times Батурина дала через Skype, перебуваючи в Австрії. Там же, за даними ЗМІ, перебуває і сам Лужков, який 21 вересня відзначить свій 74-й день народження у відпустці. Про своє рішення виїхати до Австрії мер розповів журналістам 18 вересня. Того ж дня він повідомив, що не має наміру ставити перед президентом питання про довіру у зв'язку зі скандалами, що розгорнулися навколо мера у вересні. Тим не менш, віце-спікер Держдуми і лідер Ліберально-демократичної партії (ЛПДР) Володимир Жириновський припустив, що мер не повернеться до Росії, а "направить факсом з Австрії прохання про відставку за станом здоров'я". "Думаю, що він поїхав назавжди", - зазначив політик. Про прийдешню відставку московського мера останнім часом все частіше повідомляють російські ЗМІ. Масла у вогонь підливає масштабна інформаційна кампанія проти Лужкова на федеральних телеканалах, яка почалася 10 вересня. В ефірі вже було показано кілька фільмів і сюжетів, присвячених діяльності і захопленням мера та його дружини. У зв'язку з цим Юрій Лужков подав на деякі ЗМІ до суду. Такий самий намір висловила і Олена Батурина, проте про позови з її боку поки нічого не відомо.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі