Німеччина для іммігрантів введе біометричні посвідчення

Поділитися
© areny.lviv.ua
Сьогодні, 21 вересня, міністерство внутрішніх справ Німеччини планує ввести для іммігрантів, що проживають на території країни і не є громадянами Євросоюзу, «електронні посвідки на проживання».
Сьогодні, 21 вересня, міністерство внутрішніх справ Німеччини планує ввести для іммігрантів, що проживають на території країни і не є громадянами Євросоюзу, «електронні посвідки на проживання».Для отримання такого документу іммігрантам потрібно здавати відбитки пальців у федеральне відомство у справах іноземців. Нова посвідка на проживання буде мати вигляд пластикової картки з чіпом, на якому окрім відбитків пальців також буде зберігатися цифрова фотографія власника посвідчення. За словами міністра внутрішніх справ Томаса де Мезьєра, такі дії мають допомогти більш ефективно боротися з нелегальною міграцією. Електронні посвідки на проживання, максимальний термін дії яких складе 10 років, за попередньою інформацією, почнуть поступово видавати вже з 1 травня 2011 року. Перед цим міністерство ще до кінця 2010 року має намір протестувати нове посвідчення у 19 філіях відомства у справах іноземців, в тому числі у Дрездені, Галле, Мюнхені, Кельні та Нюрнберзі. Згідно з дослідженням статистичної служби ЄС Eurostat, Німеччина опинилася на першому місці за кількістю іноземців, як громадян ЄС, так і вихідців з інших держав за межами Євросоюзу, які проживають на її території. Загалом у країнах ЄС проживає 31 млн іноземців, із них більше 7 млн припадає на Німеччину. Окрім того, із листопада 2010 року у Німеччині вводяться нові електронні посвідчення особи для самих громадян Німеччини. Окрім фотографії, на вбудованому RFID-чіпі залежно від бажання власника також можуть зберігатися біометричні дані, у тому числі відбитки двох пальців. Нове посвідчення дозволить здійснювати онлайн покупки, скачувати музику і користуватися ним як перепусткою при проході на роботу. На посвідченні буде зберігатися електронний підпис, який дозволить завіряти договори та інші документи через інтернет. Окрім того, у нього буде вбудована функція електронної ідентифікації власника eID (electronic Identity), яка дасть користувачеві можливість у разі необхідності підтвердити свою особу в інтернеті.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі