Турецькі курди протестують проти мовних утисків

Поділитися
На початку навчального року прокурдська Партія миру і демократії закликала все курдське населення Туреччини провести акцію громадянської непокори - не пускати до школи дітей у перші п'ять днів навчального року. Влада загрожує курдам судами.
На початку навчального року прокурдська Партія миру і демократії закликала все курдське населення Туреччини провести акцію громадянської непокори - не пускати до школи дітей у перші п'ять днів навчального року. Влада загрожує курдам судами.«До недавнього часу в Туреччині було заборонено говорити курдською, діє заборона на курдську мову у школах і офіційних установах. Ми знову закликаємо турецьку владу використовувати курдську мову, що заборонено чинним законодавством. На знак протесту у дні відкриття усіх турецьких шкіл із 20 по 25 вересня ми закликаємо батьків залишити своїх дітей вдома», - заявили представники курдської громади. Влада, однак, відкидає заклики курдських політиків до викладання в школах курдською мовою, що, на їхню думку, призведе до розколу країни за етнічною ознакою. Як повідомляють ЗМІ, міністр національної освіти країни Німет Чубукчу різко засудила рішення партії, заявивши, що проти батьків, які не пускають дітей до шкіл, може бути порушено судове переслідування.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі