Даїшникам заборонять без причини зупиняти автомобілі

Поділитися
© prokitai.ru
Громадська організація Дорожній контроль подала позовну заяву на Міністерство внутрішніх справ, у якій закликає суд визнати незаконною інструкцію №111, яка дозволяє співробітникам ДАІ зупиняти транспортні засоби без причини. Про це у понеділок, 27 вересня, повідомляє прес-служба Дорожнього контролю.
Громадська організація Дорожній контроль подала позовну заяву на Міністерство внутрішніх справ, у якій закликає суд визнати незаконною інструкцію №111, яка дозволяє співробітникам ДАІ зупиняти транспортні засоби без помітної причини. Про це у понеділок, 27 вересня, повідомляє прес-служба Дорожнього контролю.У Законі України про міліцію вказано винятковий перелік підстав для зупинки автомобіля: порушення ПДР, технічна несправність машини, забруднення навколишнього середовища, незаконне керування транспортним засобом. «Якщо ж водій намагається послатися на закон, співробітник ДАІ заявляє, що діє на підставі інструкції, затвердженої наказом МВС №111, де дозволяється гальмувати автомобілі при проведенні операцій, відпрацювань тощо», - повідомили у Дорожньому контролі. За даними прес-служби організації, 24 вересня почалося слухання у даній справі. До суду з'явилися представники МВС, Мін'юсту та ДАІ, вони виступили категорично проти позову Дорожнього контролю. Зокрема, під час свого виступу представник Міністерства внутрішніх справ, заявив, що інспектори ДАІ мають право зупиняти автомобілі навіть у тих випадках, коли це не передбачено Законом України про міліцію. Окрім того, у МВС вважають, що інспектор уповноважений гальмувати транспортні засоби, навіть якщо водій абсолютно нічого не порушив. У зв'язку з тим, що МВС потрібен час для підготовки документів, а Дорожньому контролю необхідно вивчити заперечення ДАІ і написати додаткові пояснення у справі, суд оголосив перерву до 29 вересня. Нагадаємо, Державна автоінспекція до кінця 2010 року закінчить оформлення єдиної бази штрафів у Києві. Начальник Департаменту ДАІ МВС Валерій Лозовий пояснив, що із введенням єдиної бази даних штрафів кожен водій, який порушує правила дорожнього руху, після оформлення протоколу може побачити відповідне фіксування штрафу на сайті єдиної бази, а потім сплатити штраф у будь-якому відділенні банку.

За матеріалами Лівий берег

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі