УЄФА офіційно затвердив Київ місцем проведення фіналу Євро-2012

Поділитися
УЄФА офіційно затвердив Київ місцем проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який відбудеться в Україні та Польщі. Про це в понеділок, 4 жовтня, повідомив президент УЄФА Мішель Платіні за підсумками проведення засідання виконкому УЄФА, яке відбулося у столиці Білорусі.

УЄФА офіційно затвердив Київ місцем проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який відбудеться в Україні та Польщі. Про це в понеділок, 4 жовтня, повідомив президент УЄФА Мішель Платіні за підсумками проведення засідання виконкому УЄФА, яке відбулося у столиці Білорусі.

Зокрема Мішель Платіні зазначив, що сьогодні на засіданні виконкому було офіційно затверджено, що перший матч фінальної частини Євро-2012 пройде у Варшаві, а фінальна гра відбудеться в Києві.

Президент УЄФА зазначив, що виконком прийняв рішення про паритетний розподіл проведення матчів плей-офф фінальної частини Євро. Зокрема, перший і другий чвертьфінальні матчі Євро-2012 відбудуться в польських Варшаві та Гданську, а третій і четвертий матчі цієї стадії - в українських Донецьку та Києві. Також, за словами президент УЄФА, відповідно до того ж паритетним принципом перший півфінал Євро-2012 пройде в Донецьку, а другий півфінальний матч відбудеться у Варшаві.

Нагадаємо, раніше Наглядова рада УЄФА прийняла рішення затвердити право на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в усіх чотирьох українських містах - Києві, Донецьку, Львові та Харкові. Наступний тест на готовність очікує  ці міста у вересні 2010 року: тоді Україна повинна остаточно «вписатися» в графіки реалізації всіх проектів.

Також раніше повідомлялося, що за словами директора Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського, в УЄФА констатували, що на сьогодні інфраструктура Україні є недостатньою для задоволення потреб Євро-2012.

Лубківський зазначає, що в УЄФА дуже стурбовані затримками в підготовці інфраструктури у 2009 р. і на початку 2010 р., і додає, що «критично важливо протягом найближчим часом продемонструвати значний прогрес, який буде полягати, перш за все, в надолуженні відставання від графіків»

У свою чергу віце-прем'єр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков розраховує на досягнення значного прогресу в підготовці проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в серпні-вересні.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі