Расмуссен: Росію запросять до загальної системи ПРО, яка створюється НАТО

Поділитися
Якщо НАТО вирішить створити спільну систему ПРО, то Росія має бути запрошена брати участь в ній. Про це заявив генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен в інтерв'ю, опублікованому у Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Якщо НАТО вирішить створити спільну систему ПРО, то Росія має бути запрошена брати участь в ній. Про це заявив генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен в інтерв'ю, опублікованому у Frankfurter Allgemeine Zeitung.Відповідаючи на питання видання, чи буде Росії запропоновано на саміті НАТО в Лісабоні брати участь у системі ПРО альянсу, Расмуссен зазначив: "Якщо НАТО вирішить створити спільну систему протиракетної оборони - і, здається, що з приводу цього створюється консенсус - в цьому випадку Росію має бути запрошено до участі в ній". "Це зробило б систему більш ефективною і надало б краще просторове прикриття, - цитує генсека НАТО ІТАР-ТАРС. - Політично співпраця з Москвою є бажаною, оскільки вона показала б, що протиракетна оборона не скерована проти Росії". Расмуссен не вдавався в подробиці при відповіді на питання, як буде виглядати загальна система ПРО, проте повідомив, що "є американська система, яка буде вважатися важливою частиною загальної системи". За словами генсека НАТО, якщо європейські системи ПРО будуть пов'язані з американською, то стане можливим захист від ракетних ударів не тільки натовських військ на театрі військових дій, "але і всього населення" країн-учасниць і партнерів Альянсу. Раніше Расмуссен вже заявляв про готовність НАТО залучити Україну, Росію та інші європейські країни до створення протиракетної оборони.

За матеріалами Вестей.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі