«Аль-Каїда» кличе під свої прапори мусульман, що живуть на Заході

Поділитися
Американець Адам Гадан, який вже давно є членом міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда», закликав мусульман, які проживають на Заході, здійснювати напади на важливі об'єкти у великих містах. Про це йдеться в його зверненні, яке було опубліковане на кількох ісламістських сайтах.
Американець Адам Гадан, який вже давно є членом міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда», закликав мусульман, які проживають на Заході, здійснювати напади на важливі об'єкти у великих містах. Про це йдеться в його зверненні, яке було опубліковане на кількох ісламістських сайтах.Гадан, уродженець Каліфорнії, який прийняв іслам, у 1998 році виїхав до Пакистану і приєднався до «Аль-Каїди». ФБР полює за ним із 1994 року. У 2006-му Гадан став першим з часів Другої світової війни громадянином США, якому було пред'явлено звинувачення в державній зраді. Його вважають скоріше пропагандистом, аніж одним з лідерів або ідеологів мережі, відповідальним, серед іншого, за напади на США 11 вересня 2001 року. На ісламістських веб-сайтах на вихідних з'явилося 48-хвилинне відеозвернення Гадана до «емігрантських громад, подібних до тих, що живуть на узбіччі суспільства в сумовитих передмістях Парижа, Лондона і Детройта, до тих, хто прибуває до Америки і Європи вчитися в університетах або заробляти на хліб насущний на вулицях міст». «Джихад - це і ваш обов'язок, - сказав, звертаючись до мігрантів з мусульманських країн, пропагандист "Аль-Каїди". - У вас є можливість вдарити по лідерах безвір'я і помститися їм на їхній землі». В якості одного з прикладів того, що можна зробити, Гадан назвав вибух замінованої машини біля посольства Данії в Ісламабаді в червні 2008 року. Тоді загинули вісім осіб, із них один датчанин. При цьому «обов'язково намагатися не завдавати шкоди мусульманам і не знищувати їхнє майно», зазначив Гадан. Представники помірних мусульманських організацій уже відкинули заклики представника «Аль-Каїди». Так, Давуд Валід, виконавчий директор Мічиганського відділення Ради з американо-ісламських відносин, заявив, що мусульманам Детройта байдужі спроби Гадана привернути до себе увагу. «Я не бачу ніяких шансів того, що подібні настрої укорінятимуться у великому Детройті. Наша громада не відчуває себе позбавленою влади», - зазначив він.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі