Microsoft за квартал заробила менше Apple

Поділитися
У першому кварталі 2011 фінансового року, який завершився у кінці вересня, корпорація Microsoft виручила 16,2 мільярда доларів. Цей показник став рекордним для цього періоду за всю історію компанії. Про це у неділю, 31 жовтня, повідомляється в офіційному прес-релізі.
У першому кварталі 2011 фінансового року, який завершився у кінці вересня, корпорація Microsoft виручила 16,2 мільярда доларів. Цей показник став рекордним для цього періоду за всю історію компанії. Про це у неділю, 31 жовтня, повідомляється в офіційному прес-релізі.Водночас, Microsoft поступилася здобутком компанії Apple, яка у липні-вересні отримала понад 20 мільярдів доларів. Відзначимо, що раніше Microsoft втратила і звання найбільшої ІТ-компанії світу. У травні 2010 року Apple обійшла виробника Windows за ринковою капіталізацією. Незважаючи на це, початок 2011 фінансового року став вдалим для Microsoft. Так, компанія отримала чистий прибуток у розмірі 5,4 мільярда доларів. Причому основними джерелами доходів компанії стали продажу пакету Office 2010, операційної системи Windows 7, консолі Xbox 360 та ігор для неї. Відзначається, що за рік продаж ігрової приставки Microsoft зросли на 38 відсотків. Причому настільки істотне зростання ймовірно пов'язане з появою на ринку моделі Xbox 360, яка була представлена у червні. При цьому наголошується, що підрозділ Online Services, до якого входить пошуковик Bing, поніс збитки на суму 560 мільйонів доларів. Це відбулося незважаючи на те, що Bing нещодавно став офіційною пошуковою системою інтернет-порталу Yahoo! і збільшив частку пошукового ринку.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі