Генпрокуратура отримала дозвіл на ексгумацію тіла В'ячеслава Чорновола

Поділитися
Генеральна прокуратура України отримала дозвіл Тараса Чорновола на ексгумацію тіла його батька, лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола, який загинув у 1999 році.
Генеральна прокуратура України отримала дозвіл Тараса Чорновола на ексгумацію тіла його батька, лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола, який загинув у 1999 році.«Стосовно В'ячеслава Чорноволова, то днями ми, тобто слідчий, отримали згоду від Тараса Чорновола на проведення ексгумації, тобто, буде комплексна комісійна судово-медична експертиза, перед якою будуть поставлені серйозні питання, які порушують родичі», - сказав генеральний прокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю телеканалу «Інтер» у суботу, 6 листопада. Пшонка підкреслив, що після цього буде прийнято відповідне процесуальне рішення. В'ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе біля  Борисполя. Трагедія сталася на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль-Золотоноша. Автомобіль Чорновола врізався в «КамАЗ» з причепом, який розвертався посеред шосе. Чорновіл і його водій Євген Павлов загинули на місці, прес-секретар Дмитро Понамарчук був госпіталізований з важкими травмами. Пізніше внаслідок серцевого нападу помер один з трьох пасажирів «КамАЗу». Соратники В'ячеслав Чорновола та його син Тарас Чорновіл вважають його загибель політичним убивством. В'ячеслав Чорновіл - найвідоміший діяч національного руху українського народу. Був неодноразово засуджений за «антирадянську пропаганду» (1967-1969, 1972-1979, 1980-1988). Перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні. У 1990-ті роки - народний депутат і керівник фракції Народного Руху України у Верховній Раді. За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі