Дітей Лужкова вивезли з Росії

Поділитися
© region.mnso.ru
Екс мер Москви Юрій Лужков був змушений вивезти своїх дітей з Росії. Про це в неділю, 7 листопада, повідомили британські ЗМІ.
Екс мер Москви Юрій Лужков був змушений вивезти своїх дітей з Росії. Про це в неділю, 7 листопада, повідомили британські ЗМІ. Згідно з повідомленнями, дві його дочки - 18-річна Олена й 16-річна Ольга - могли виявитися в небезпеці ванслідок збільшення тиску на його сім'ю з боку недоброзичливців. «У нас були підстави, дуже серйозні підстави, побоюватися за їхню безпеку. Навколо ненависть», - сказав Лужков. За його словами, об'єктом цієї ненависті могли стати найбільш незахищені члени його сім'ї - діти. «Ми побоялися залишати їх тут, у Росії», - додав колишній міський начальник. Дівчата, згідно з інформацією преси, залишаться в Лондоні на чотири-шість років: спочатку вони вивчатимуть англійську мову, а потім підуть в один з місцевих університетів. З МГУ обох уже відрахували. Лужков зауважив, що й для дітей, і для нього з дружиною, Оленою Батуріною, подія стала дуже неприємним поворотом подій. Говорячи про бізнес дружини, колишній мер Москви розповів, що якісь «близькі Кремлю» олігархічні структури вже націлилися на те, щоб відібрати її бізнес. Конкретних імен керівників цих структур він називати не став. Лужков також зізнався, що в світлі останніх подій відчуває, що його «зрадили», але здаватися й виїжджати з Росії ні він, ні його дружина не мають наміру. «Я москвич, я народився в Москві, я патріот своєї країни. Мене буде непросто позбутися. Чого мені їхати? Це було б подарунком для тих можновладців, які мене ненавидять», - пояснив він свою позицію. Говорячи про російську владу, Лужков заявив, що Росія стала «країною колективного авторитаризму», а ті ознаки демократії, які все ще залишаються в ній, стрімко зникають. Говорячи про Дмитра Медведєва, колишній міський начальник сказав, що той намагається в очах Заходу виглядати сучасною людиною з демократичним способом мислення, однак риторика президента про реформи відірвана від реальності. Лужкова було відсторонено від посади мера Москви у вересні в зв'язку з втратою довіри глави держави. До цього на посту міського начальника він працював 18 років. Відставці передувала інформаційна кампанія в ряді російських ЗМІ, що піддала жорсткій критиці діяльність не лише самого Лужкова, але і його дружини. До цього столичний мер був співголовою вищої ради правлячої партії «Єдина Росія» й ніколи в цій якості публічно не критикував чинне керівництво країни. Про його вихід з партії стало відомо в день відставки - 28 вересня.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі