В Україні можуть заборонити імпортні продукти

Поділитися
Ввезення до України тих овочів і фруктів, які можуть бути вирощені в країні, необхідно заборонити. Таку думку висловив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк під час наради з питань ситуації на продовольчому ринку і завершення комплексу осінньо-польових робіт у Вінницькій області.
Ввезення до України тих овочів і фруктів, які можуть бути вирощені в країні, необхідно заборонити. Таку думку висловив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк під час наради з питань ситуації на продовольчому ринку і завершення комплексу осінньо-польових робіт у Вінницькій області.«Наше завдання - економічними важелями, адміністративними важелями зупинити імпорт овочів, фруктів тих, які ми виробляємо, окрім екзотичних. І, по-друге - почати наш продукт готувати до продажного вигляду, щоб ми не працювали за принципом «вміла приготувати і не вміла подати», - сказав Присяжнюк. За його словами, в організованих торгових мережах щорічно збільшуються обсяги реалізації імпортованих овочів, фруктів і ягід. «Це говорить про те, що, по-перше, у нас немає логістики, щоб вирощувати достатню кількість овочів і фруктів. Логістика відсутня, і торговельні мережі при відсутності передпродажної підготовки не беруть нашу продукцію», - пояснив міністр. На думку Присяжнюка, головною проблемою споживання імпортованої продукції є звичка. «Стається ситуація, що наш споживач звикає до імпортованої продукції. Це найголовніша проблема, якої нам важко буде позбутися. Сила звички споживача потужна, вона формується не за один рік, і повернути її назад - складно», - зазначив міністр. При цьому Присяжнюк повідомив, що Україна щорічно вирощує близько 8 мільйонів тонн овочів і фруктів, а споживає - близько 6 мільйонів тонн.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі