Суд скасував вибори ректора Донецького університету за позовом полковника міліції

Поділитися
Окружний адміністративний суд м. Києва 17 грудня визнав незаконним обрання ректора Донецького університету та заборонив Міністерству освіти і науки укладати контракт з переможцем. Про це повідомляє агентство ІМК з посилання на джерело в суді.
Окружний адміністративний суд м. Києва 17 грудня визнав незаконним обрання ректора Донецького університету та заборонив Міністерству освіти і науки укладати контракт з переможцем. Про це повідомляє агентство ІМК з посилання на джерело в суді. Причиною такого рішення суду став позов доктора юридичних наук, професора Олександра Користіна. «Професор Олександр Користін звернувся до суду, бо його кандидатура, всупереч закону «Про вищу освіту», не була представлена в перегонах на місце ректора. Однак він своєчасно подав усі необхідні для реєстрації кандидатури документи», - повідомило джерело в суді. За наявною інформацією, Олександр Користін - полковник міліції, доктор юридичних наук, професор, начальник кафедри економічної безпеки навчально-наукового інституту підготовки кадрів кримінальної міліції Національної академії внутрішніх справ. Нагадаємо, що 10 грудня переможцем на виборах претендента на посаду ректора Донецького національного університету (ДонНУ) став завідувач кафедрою «Економічна кібернетика» Юрій Лисенко. Його опонент — призначений міністром науки і освіти Дмитром Табачником в.о. ректора Петро Єгоров — не набрав 30% голосів, необхідних для запису до списку претендентів. Таким чином, у кадрову комісію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту подано тільки одну кандидатуру майбутнього ректора ДонНУ. 15 грудня в квартирі Лисенка було проведено обшук, а 17 грудня невідомі напали на його дружину Тетяну Лев.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі