«Соціальна мережа» Фінчера отримала чотири «Золоті глобуси»

Поділитися
У Беверлі-Хіллз пройшла 68-а церемонія вручення кінопремій «Золотий глобус». Нагороди традиційно присуджувалися кінофільмам і телесеріалам у категоріях «драма» і «мюзикл або комедія» окремо.

Кращим фільмом року у драматичному жанрі за версією організатора церемонії, Голлівудської асоціації іноземної преси, стала «Соціальна мережа» (Social Network) Девіда Фінчера. Конкуренцію у цій номінації «Соціальній мережі» склали картини «Король каже!» (The King's Speech), «Початок» (Inception), «Чорний лебідь» (Black Swan) і «Боєць» (The Fighter).

Окрім того, Фінчеру дісталася нагорода за кращу режисуру. Також «Золотим глобусом» була відзначена робота сценариста фільму, Аарона Соркіна, та Трента Резнора з Nine Inch Nails і Аттікуса Росса, які написали саундтрек до «Соцмережі».

Комедією року стала «З дітьми все гаразд» (The Kids Are All Right) американського режисера Лізи Холоденко.

«Золотий глобус» кращій актрисі в картині драматичного жанру дістався Наталі Портман за роль балерини у фільмі «Чорний лебідь». Драматичним актором року став Колін Ферт. Він заслужив нагороду роллю у фільмі «Король каже!».

У номінації «Краща актриса, яка зіграла у мюзиклі або комедії» перемогла Аннет Бенінг за роль у фільмі «
З дітьми все гаразд». У відповідній чоловічій номінації премія дісталася Полу Джіаматті за роль у стрічці «Версія Барні» (Barney's Version). Відзначимо, що у цій номінації двічі був представлений Джонні Депп за роль в новій «Алісі» (Alice in Wonderland) і трилері «Турист» (The Tourist).

Кращим актором другого плану став Крістіан Бейл, а кращою актрисою другого плану визнали Мелісу Лео. Обидва вони отримали нагороди за ролі в картині «Боєць».

Російський фільм «Край» Олексія Учителя поступився у номінації «Краща іноземна картина» датській стрічці «Haevnen». Мультфільм «Історія іграшок: Велика втеча» визнаний кращою анімаційною роботою.

Кращим повнометражним телесеріалом у драматичному жанрі визнано «Підпільну імперію» (Boardwalk Empire). Стів Бушемі, який зіграв у «Підпільній імперії» роль Накі Томпсона, став кращим серіальним актором. Актрисою року в повнометражному драматичному серіалі стала Кеті Сагал, яка зіграла в «Дітях Aнархії» (Sons of Anarchy).

Аль Пачіно був відзначений як кращий актор в міні-серіалі за роль Джека «Доктор Смерть» Кеворкяна в серіалі «Ви не знаєте Джека» (You Don't Know Jack). Комедійним серіалом року були визнані «Лузери» (Glee).

Почесний «Золотий глобус» за видатний внесок у розвиток індустрії розваг дістався, як і повідомлялося у листопаді 2010 року, Роберту де Ніро.

Церемонію вручення «Золотих глобусів» вів, як і в минулому році, комік Ріккі Джервейс.

За матеріалами «Лента.Ру»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі