Україна і Росія готують угоду про виконання «харківського пакту»

Поділитися
Міністр фінансів РФ Олексій Кудрін за підсумками зустрічі з міністром фінансів України Федором Ярошенко заявив, що Мінфіни Росії і України у найближчі два місяці підготують угоду на виконання угоди двох держав, підписаної у квітні, щодо продовження перебування Чорноморського флоту в Україні.

«У новій угоді ми повинні визначити порядок обліку знижки ціни на газ як джерело платежів з оренди бази (Чорноморського флоту - ред) після 2017 року», - сказав Кудрін.

При цьому він зазначив, що поки що конкретні параметри не визначені, тому що вони будуть залежати "від обсягу і факту постачань газу і фактичних цін, які визначать обсяг врахованих коштів знижки». Він нагадав, що у квітневій угоді прописано умови визначення такої знижки при ціні газу вище 336 доларів за 1 тисячу кубометрів і нижче.


У свою чергу Ярошенко зазначив: «Нам важливо, що ми розуміємо один одного, важливо визначити єдину методологію, яка буде імплементована в реальне життя, домовилися, що кроки будуть швидкими».

«Ми бачимо в Україні зростаючу економіку, яка стає на ноги і має хороші перспективи росту. Це може бути цікаво для комерційних банківських структур», - сказав Кудрін.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2010 року, голова Севастопольської міськради Юрій Дойніков розкритикував Росію за несвоєчасну виплату місту компенсаційних коштів за перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

21 квітня президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медвєдєв у Харкові підписали угоду щодо продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі. В обмін на цю угоду України домоглася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше, ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі