Дві справи проти Юрія Луценка об'єднують в одне

Поділитися
Кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Віктора Ющенка і про розтрати бюджетних коштів екс-міністром Юрієм Луценко об'єднали в одну кримінальну справу. Про це 19 січня в ефірі "5 каналу" заявив адвокат екс-міністра Ігор Фомін.

"Судове слідство у цій справі було відновлено. Це 24 грудня минулого року. У цей понеділок вперше були проведені перші слідчі дії: нас познайомили з постановами слідчого про призначення експертиз, зі складом нової слідчої групи і з одним актом вже виконаної експертизи. Об'єднали ті справи, які в народі називалися "справою Ющенка", тобто той матеріал, який був виділений зі справи про отруєння Віктора Ющенка і на сьогоднішній день ці справи об'єднані і розслідуються як одна справа ", - сказав адвокат.

Водночас Фомін уточнив, що Луценко є обвинуваченим за обома справами."Процесуальний статус після пред'явлення людині звинувачення - він завжди є звинуваченим, до того моменту, як його буде притягнено до суду, після чого його статус буде підсудний", - уточнив адвокат.

Скарга в європейський суд

Крім того, захисник екс-міністра розповів, що Юрій Луценко направив скаргу до Європейського суду з прав людини.

"Стосовно Юрія Луценка ми звернулися вже до Європейського суду з прав людини, де ми оскаржили законність його затримання та законність його арешту", - сказав Фомін.

Адвокат також зазначив, що аргументи, викладені в скарзі до Європейського суду, відповідають аргументам, які викладалися у зверненнях і в українські суди.

Фомін також повідомив, що готується таке ж звернення до Європейського суду щодо незаконності затримання екс-заступника міністра юстиції Євгенія Корнійчука.

Історія справи

Нагадаємо, 29 грудня 2010 року екс-главу МВС, лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка, який перебуває під арештом, в середу доставили до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури, де йому пред'явили звинувачення за епізодом у справі про отруєння Віктора Ющенка.

Раніше адвокат Луценко повідомляв, що зі справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Юрію Луценко пред'явлено звинувачення за ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

27 грудня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Луценка у вигляді арешту на 2 місяці у зв'язку з тим, що "обвинувачений не з'являвся до слідчого, тим самим грубо порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд".

У Генпрокуратурі зазначили, що Луценко і його колишньому водієві Леоніду Приступлюку 13 грудня пред'явлено остаточне звинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі на суму 360 тис. грн, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Крім того, стосовно Луценка порушено ще одну кримінальну справу за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу України (за перевищення влади і зловживання службовим становищем).

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі