«Яндекс» продемонстрував зростання консолідованого виторгу на 43%

Поділитися
Компанія «Яндекс» продемонструвала зростання консолідованого виторгу за U.S. GAAP у 2010 році на 43% - до 12,5 мілярдів рублів. У 2009 році цей показник становив 8,7 мільярдів рублів. Про це йшлося в середу, 19 січня, в повідомленні компанії.

У частці прибутку "Яндекса" контекстна реклама становить 88% від усього обсягу виторгу. Порівняно з 2009 роком продаж контекстних оголошень збільшився на 45%. Кількість рекламодавців, що використовують «Яндекс» як майданчик для просування своїх товарів і послуг, за 2010 рік зросла на 40% до 180 тисяч.

2010 рік також відзначився для компанії переходом 60-ти відсоткової межі в пошукових запитах рунета. Такого рівня популярності пошукач не бачив уже чотири роки.

19 травня 2010 компанія вийшла на міжнародний рівень, запустивши англомовну версію свого сайту на домені yandex.com. «Яндекс» - це одна з найбільших російських компаній, що працюють у сфері інтернет-технологій. У світі пошукач "Яндекс" займає сьоме місце за кількістю оброблених запитів. Засновано компанію було в 1997 році.

Більше 61% компанії, за даними самого «Яндекс», належить інвестиційним фондам (Ru-Net Holdings, Baring Vostok Capital Partners і Tiger Technologies), 24% - менеджерам і співробітникам компанії, 10% - приватним інвесторам і колишнім співробітникам компанії, 5% - власникам опціонів. Штаб-квартира організації знаходиться в Москві.

За матеріалами РБК

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі