Меленькі діти швидше вчаться користуватися комп’ютером, ніж життєво необхідними навичками

Поділитися
Останнє дослідження, проведене компанією AVG, показало, що більшість дітей у віці від двох до п'яти років більше розвинули в собі здібності взаємодії з технікою, ніж навчилися речам, які знадобляться їм для звичайного життя.

«Це правда, що багато хто з нас має в домі кабельне телебачення, яке більшість уважає «руйнівником невинності». Але набагато більші «руйнування» для невинного дитинства приховує в собі комп'ютер і його душа та серце - інтернет», - заявив представник компанії AVG Дж. Р. Сміт.

Сміт упевнений, що необхідно приділяти більше уваги безпеці в інтернеті. Чудово, що діти так швидко вчаться взаємодіяти з технічними пристроями, якщо враховувати реалії сьогоднішнього дня. Але чи розуміють батьки, що питанням інформаційної безпеки варто приділяти набагато більше уваги й в набагато більш ранньому для дітей віці?

AVG опитав 2200 дітей віком від двох до п'яти років і матерів у США, Канаді, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Японії, Австралії та Новій Зеландії щодо доступу до інтернету. Виявилося, що в той час, коли діти ще не вміють плавати, зав'язувати шнурки або робити собі сніданок самостійно, вони прекрасно знають, як включити комп'ютер, управляти й клікати мишкою та грати в комп'ютерні ігри.

Близько 58% дітей знають, як грати в комп'ютерні ігри, 20% вміють плавати і 52% вміють кататися на велосипеді. У Великобританії й Франції діти - близько 70% - більше цікавляться відеоіграми.

Крім того, 28% маленьких діток знають, як зробити телефонний дзвінок з мобільного, але лише 20% з їхньої кількості розуміють, як і навіщо набирати 911. Італійські малюки (44%) вміють користуватися ще й стаціонарним телефоном. У США 30% опитаних дітей чудово взаємодіє зі смартфонами й планшетними комп'ютерами.

При цьому експерти AVG звернули увагу, що 69% усіх дітей уважають вміння користуватися комп'ютером найбільшим пріоритетом порівняно з усім іншим.

«Це захопливо й похвально, що так багато батьків навчають своїх дітей такими цінними комп'ютерним умінням і в такому ранньому віці, адже в майбутньому це дуже знадобиться. Причому, судячи з тенденцій, це майбутнє не таке далеке», - сказав Сміт. - «Але чим більше дітей отримують можливість входити до інтернету й у такий спосіб впускати до своєї кімнати цілий світ, тим більш гостро постає питання: - чи отримають вони необхідні знання та вміння, які дозволять їм та їхнім сім'ям залишатися в безпеці?».

За матеріалами PC Magazine

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі