У Білорусі затримали учасників опозиційної акції протесту

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сьогодні, 21 січня, білоруська міліція затримала, як мінімум, п'ять осіб, які намагалися провести несанкціоновану акцію солідарності з заарештованими 19 грудня в Мінську.

У п'ятницю ввечері біля Палацу Республіки в Мінську, де пройшла церемонія інавгурації президента Білорусі, представники опозиції намагалися провести несанкціоновану акцію.
Опозиціонери поставили кілька свічок на Жовтневій площі. Після цього вони були затримані.
Як повідомляється, перед затриманням міліція попередила учасників несанкціонованої акції про те, що їхні дії незаконні.
Нагадаємо, в день виборів президента Білорусі, 19 грудня, у Мінську відбулися заворушення та сутички опозиції з ОМОНом і спецназом, було затримано кілька сотень людей. Серед затриманих були і кандидати в президенти Білорусії.
За даними правозахисників, у кримінальній справі про масові заворушення в Мінську 19 грудня 2010 проходять близько 50 обвинувачених і підозрюваних.
"Станом на 18 січня 2011 року, у кримінальній справі про масові заворушення в Мінську відомі прізвища 32 обвинувачених і 16 підозрюваних. З 32 обвинувачених 28 утримуються під вартою, четверо - під підпискою про невиїзд. З 16 підозрюваних п'ять знаходяться під вартою, дев'ять - під підпискою про невиїзд, двоє знаходяться за межами країни ", - повідомив 19 січня сайт правозахисного центру " Вясна ". Крім цього, двом затриманим пред'явлено звинувачення в особливо злісному хуліганстві.
Серед обвинувачених - п'ять екс-кандидатів у президенти - Андрій Санніков, Володимир Некляєв, Микола Статкевич, Алесь Михалевич (знаходяться у СІЗО КДБ - ред.), Віталій Римашевський (звільнений під підписку про невиїзд - ред.). Серед підозрюваних два екс-кандидата в президенти Григорій Костусєв і Дмитро Ус, з яких взято підписку про невиїзд.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі