Ізраїльська комісія визнала штурм «Флотилії свободи» законним

Поділитися
Ізраїльська комісія з розслідування нападу на «Флотилію свободи», яка намагалася доставити гуманітарну допомогу в сектор Газа, прийшла до висновку, що дії військових були законні.

У майже 300-сторінковому матеріалі про розслідування урядової комісії зазначається, що учасники операції «керувалися міжнародними законами».
Теплохід «Маві Мармара» був флагманом «Флотилії свободи», що складалася з шести суден, які намагалися доставити гуманітарну допомогу в блокований ізраїльською владою сектор Газа, незважаючи на заборону офіційного Єрусалима. 31 травня 2010 флотилія була зупинена кораблями військово-морських сил Ізраїлю в нейтральних водах. На «Маві Мармара» висадилися підрозділи морської піхоти, після чого на борту судна відбувся короткий бій. У результаті дев'ять турецьких громадян були вбиті (один з них, як згодом з'ясувалося, мав і американський паспорт), а кілька військовослужбовців Ізраїлю отримали поранення.
Ряд країн, а також ООН засудили дії Ізраїлю. Турецька сторона звинуватила Єрусалим у вбивстві мирних громадян Туреччини. Проте ізраїльська сторона зазначила, що морські піхотинці відкрили вогонь лише після того, як самі піддалися нападу з боку тих, хто перебував на «Маві Мармара», причому, за твердженням Єрусалима, проти військових застосували арматуру, ножі та навіть вогнепальну зброю.
За матеріалами РБК
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі