Кіпр готовий перестати бути офшором для України

Поділитися
Кіпр відкидає звинувачення у блокуванні переговорів з Україною щодо підписання договору про уникнення подвійного оподаткування і готовий до співпраці в цьому питанні.

Про це повідомив радник міністра фінансів Кіпру у переговорному процесі з Україною, член правління консультаційно-аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (PwC) Панікос Ціаліс (Panikos Tsialis).

"Кіпр не блокує жодних переговорів щодо подвійного оподаткування. Я відвідав Україну перед Різдвом, і ми провели переговори, в ході яких ми погодилися продовжити обговорення", - сказав Ціаліс, відповідаючи на запитання українських журналістів з приводу ситуації з Україною навколо подвійного оподаткування.

Він додав, що українська сторона "бажає уникнути наслідків певних податкових заходів безпосередньо всередині України".

"І нас попросили зачекати, поки буде вжито певних законодавчих заходів", - сказав радник міністра фінансів.

За його словами, нову угоду планувалося підписати у 2011 році, проте сьогодні є сумніви з приводу реалістичності цих термінів. Він також не зміг відповісти на питання, коли продовжаться переговори. "Ми готові до переговорів. Все залежить від української сторони", - підкреслив Ціаліс.

Як повідомлялося, між Україною і Кіпром діє відповідна угода, підписана ще в часи СРСР, яка в даний час критикується за створення "податкових дірок". До Верховної Ради кілька разів вносився законопроект про денонсацію цієї угоди, проте він поки не знаходив підтримки більшості.

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вже доручив підготувати документи для денонсації цієї угоди. Окрім того, він заявив, що Україна піде на односторонні заходи у разі затягування Кіпром податкових переговорів, однак пізніше прем'єр Микола Азаров спростував можливість односторонньої денонсації угоди.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі