Ветеринари просять повернути їм можливість знеболювати тварин

Поділитися
© world.fedpress.ru
Асоціація спеціалістів ветеринарної медицини звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням скасувати постанову Кабінету міністрів про внесення кетаміну до переліку психотропних речовин з обмеженим обігом, із перенесенням її набуття чинності на 90 днів.

Мова йде про урядову постанову № 4 від 5 січня 2011 року «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 6 травня 2000 року № 770 і від 10 жовтня 2007 року № 1203». Ветеринари просять відстрочити набуття чинності постанови як мінімум на 90 днів.

Асоціація також просить ввести перехідний період, протягом якого ліцензованим ветеринарам дозволялося б використовувати препарати на основі кетаміну до моменту отримання ними необхідних дозвільних документів і зобов'язати правоохоронні органи припинити переслідування лікарів за невиконання вимог постанови.

Ветеринари пояснюють, що кетамін входить до складу препаратів для проведення загальної анестезії, які дуже широко використовуються у ветеринарній практиці, а з моменту набрання чинності зазначеної постанови для застосування таких препаратів необхідна додаткова ліцензія на діяльність, пов'язану з обігом наркотичних, психотропних речовин і прекурсорів. Для виконання же умов ліцензування необхідно час.

Асоціація також наголошує, що серйозного наукового обґрунтування необхідності обмеження використання кетаміну у ветеринарній практиці або фактів протиправного його використання ветеринарними фахівцями розробники документа не надали.

Згідно із заявою ветеринарів, альтернативи кетаміну у даний час в Україні не існує, і як невід'ємний компонент анестезії в комбінації з нейролептанальгетиками кетамін забезпечує адекватний стан знеболювання у тварин, необхідний для проведення більшості операцій.

Детальніше з порядком отримання ліцензії та про порядок використання наркотичних, психотропних речовин і прекурсорів можна ознайомитися на офіційному сайті Асоціації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі