Список найбільш високооплачуваних діячів Голлівуду очолив Кемерон

Поділитися
Журнал Vanity Fair представив список акторів, режисерів і продюсерів, які заробили у 2010 році найбільше грошей.

Всього список включає 40 позицій. На першому місці розташувався Джеймс Кемерон, який, за даними видання, заробив 257 мільйонів доларів. З них 248 млн режисерові приніс «Аватар», 5 мільйонів він заробив на продажі іграшок, створених за мотивами цієї картини, а 4 мільйони Кемерону принесли його колишні проекти.

На другому місці розташувався Джонні Депп, який заробив близько 100 мільйонів доларів. Основними статтями доходу актора стали дві картини - «Аліса в країні чудес» Тіма Бертона і «Пірати Карибського моря: На дивних берегах» Роба Маршалла. Перша стрічка, яка заробила в світовому прокаті більше мільярда доларів, принесла акторові 40 мільйонів, а за участь у другій Депп отримав аванс у 35 мільйонів (робота над новими «Піратами» ще не завершена).

Примітно, що ще 20 мільйонів актор отримав за участь у «Туристі» разом з Анджеліною Джолі. Ця картина при бюджеті у 100 мільйонів заробила в північноамериканському прокаті всього 66 мільйонів, однак світові збори «Туриста» перевищили 216 мільйонів доларів. Відзначимо, що восени 2010 року Джонні Депп очолив список найбільш оплачуваних акторів за версією журналу Forbes. За даними видання, у період із червня 2009 року по червень 2010 року актор заробив близько 75 мільйонів доларів.

На третьому місці у списку розташувався Стівен Спілберг з результатом у 80 мільйонів доларів. З них 50 мільйонів він заробив завдяки участі в будівництві тематичного розважального парку студії Universal, 20 мільйонів отримав як аванс за майбутню екранізацію книги Майкла Морпурго «Бойовий кінь», а 10 мільйонів йому принесли старі проекти. Про те, скільки Спілберг заробив, продюсуючи картини «Залізна хватка» і «Потойбічне», не повідомляється.

На четвертому місці списку розташувався Крістофер Нолан, який заробив 71,5 мільйона доларів. На п'ятому - Леонардо ді Капріо з результатом у 62 мільйони, з яких 59 млн йому принесла участь у «Початку» Нолана.

Замикає список Едді Мерфі, який заробив 13 мільйонів доларів, у тому числі 4 мільйони доларів за озвучування мультфільму «Шрек назавжди».

За матеріалами Vanity Fair, LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі