Ватажок чеченських терористів пообіцяв Росії нові теракти

Поділитися
© ladno.ru
Лідер бойовиків Північного Кавказу Доку Умаров виступив із відеозверненням, в якому пригрозив Росії новими терактами. На відео, опублікованому 4 лютого, він заявив, що має намір здійснювати теракти на території РФ раз на тиждень або раз на місяць, залишаючи їх регулярність «на розсуд Аллаха».

У свою чергу Умаров також повідомив, що на території Росії його бойовиками вже проводиться якась операція, і що для виконання цього завдання був відправлений боєць на ім'я Сейфуллах.

Доку Умаров також запевнив, що у нього є ще близько 50-60 осіб, готових померти заради Аллаха. «Операція буде проводитися саме проти тих людей, які сьогодні за намовою Путіна і його зграї псів нападають на кавказців, знущаються над ними, скрізь намагаються проявити свою ненависть по відношенню до братів-мусульман», - заявив ватажок чеченських терористів.

Відзначимо, що на відео не вказана дата запису і немає будь-яких відомостей про те, де саме смертнику необхідно виконати покладене на нього завдання.

Не виключено, що даний запис зроблено ще до теракту у Домодєдово і смертник засилається саме для підриву столичного аеропорту.

Раніше президент Інгушетії Юнус-Бек Євкуров заявив, що за терактом у Домодєдово може стояти Умаров.

У січні 2011 року надходило повідомлення, що Доку Умаров загинув у горах при авіаударі з групою бандитів. Проте пізніше глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що пошуки ватажка бандформувань триватимуть до його упіймання або ліквідації «незалежно від того, помер він, втік або зарився в норі». Він також підкреслив, що, перш ніж говорити про смерть Умарова, «потрібно отримати докази юридичними методами».

Нагадаємо, в березні минулого року Умаров взяв на себе відповідальність за теракти на станціях метро «Луб'янка» і «Парк культури». Тоді ж Умаров запевнив, що атаки на території Росії будуть тривати. За словами ватажка бандитів, вибухи в Москві були організовані за його особистим наказом. Це була помста за спецоперацію, яку федеральні сили провели 11 лютого 2010 року в Інгушетії, в ході якої було знищено 18 бойовиків і постраждали п'ятеро мирних жителів. Четверо з них згодом померли в лікарнях.

За матеріалами BBC

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі