Янукович розповів, коли люди відчують результати реформ

Поділитися
Президент України Віктор Янукович прогнозує, що результати реформ наша країна відчує в 2012 році. Про це він заявив сьогодні, 10 лютого, в Херсоні, відповідаючи на запитання представників ЗМІ.
"2012 рік буде роком, коли ми почнемо відчувати результати розпочатих у 2010 році реформ. Я сподіваюся, що наслідки кризи 2008-2009 років будуть не так негативно впливати на економіку держави, як це було в минулому році, і ще залишаються і в цьому" , - сказав глава держави.
При цьому він підкреслив, що 2011 рік буде для України важким. За словами президента, це, зокрема, пов'язано з тим, що державі доводиться щомісяця повертати 8 мільярдів гривень боргів, а крім того, близько 15 мільярдів гривень бюджетної підтримки необхідно на розвиток інфраструктури в рамках підготовки до проведення фінальної частини Євро-2012.
Говорячи про реформування Україну, Янукович закликав всіх "не зупинятися, йти лише вперед". "Я зроблю все, щоб цей рух ніхто не зупинив в Україні. У всякому разі, скільки я буду працювати", - пообіцяв він.
Глава держави також додав, що вважає дуже важливим, щоб в Україні була спадкоємність влади. "Щоб і наші уряди, і в цілому влада працювали на авторитет країни ... Безумовно, політична стабільність, згуртованість влади будуть сприяти її ефективній роботі", - сказав Глава держави.
Президент висловив упевненість, що послідовні, глибоко продумані реформи будуть працювати на людей і країну і будуть посилювати економіку. У цьому контексті Віктор Янукович звернув увагу на те, що в Україні триває боротьба з корупцією, створюються умови для залучення інвестицій, йде дерегуляція підприємницької діяльності, знімаються перешкоди для ведення бізнесу, "прозорими будуть багато процесів у державі".
Земля і люди
Відповідаючи на питання про земельну реформу в Україні, Віктор Янукович наголосив на важливості її якнайшвидшого проведення. "Наразі ситуація наступна: корупція досягла всіх можливих вершин у земельному питанні практично в усіх регіонах України. Її необхідно припинити, необхідно припинити розкрадання української землі. Необхідно реформу продовжувати і нарешті закінчити", - переконаний президент.
Він наголосив: у цій сфері необхідно встановити такі правила і закони, щоб хто б не був власником землі, використовував її ефективно. На думку Януковича, ця вимога має бути прописана в законі.
Безумовно, на думку глави держави, серед важливих питань - використання земель сільгосппризначення. "Це - одне з головних питань, яке дасть змогу навести лад у країні - щоб сільськогосподарська земля вже була у ефективного власника", - сказав президент.
За словами Януковича, земельна реформа "не тільки назріла, а й давно перезріла". При цьому він підкреслив, що це питання обов'язково має пройти громадське обговорення.
За матеріалами прес-служби президента України
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі