Мер Запоріжжя пообіцяв знести пам'ятник Сталіну, якщо його встановлять знову

Поділитися
© incidents.com.ua
Пам'ятник Сталіну на території Запорізького обкому Компартії встановлено незаконно, оскільки спочатку не було внесено в архітектурний проект. У разі появи на елементі будинку обкому КПУ нового пам'ятника Сталіну, він буде знесений, заявив в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» мер Запоріжжя Олександр Сін.

«Пам´ятник Сталіну в Запоріжжі був встановлений не у відповідності до затвердженого проекту. У проекті Запорізького обкому Компартії України немає пам´ятника: проект його не передбачає. На даний час ми не підписали акт введення в експлуатацію цього об´єкту - обкому КПУ, і не підпишемо до того часу, поки він не буде приведений у відповідність. Тому ми вживатимемо всі заходи для зносу пам´ятника Сталіну, якщо комуністи його знову встановлять», - заявив міський голова Запоріжжя.

Сін зазначив, що «пам´ятник Сталіну не може бути узгоджений в рамках існуючого архітектурного проекту обкому КПУ, а доводи комуністів про те, що пам´ятник Сталіну - мала архітектурна форма - лукавство».
«Пам´ятник встановлений на елементі будівлі, тому він не є малою архітектурною формою в будь-якому випадку. Він підлягає узгодженню відповідно до діючої документації, а його в узгодженнях не було. Це не ваза з квітами, це елемент на фасаді будівлі. Тому це все лукавство. Я думаю, що якщо б спочатку все робилося відповідно до законодавства, то цієї ситуації в Запоріжжі б не було», - підкреслив Сін.
Нагадаємо, що в травні 2010 року на території Запорізького обкому Компартії України було відкрито пам'ятник Сталіну. 28 грудня 2010 невідомі відрізали пам'ятнику голову, а в новорічну ніч підірвали.
Українська влада, найбільш яскраві представники якої відверто підтримують встановлення пам'ятників Сталіну, вважає знищення пам'ятника «тероризмом».
За матеріалами Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі