«Нафтогаз» може почати платити «Газпрому» в рублях

Поділитися
НАК «Нафтогаз України» вивчає можливість часткового переходу на оплату газу ВАТ «Газпром» (РФ) російськими рублями, повідомив глава правління українського держхолдингу Євген Бакулін журналістам у середу, 16 лютого.

«Росіяни запропонували, ми порахували, що із врахуванням наявності в Україні профіциту рублів щодо торговельного балансу це багато чого спрощує», - сказав він.

Бакулін зазначив, що дана ініціатива у даний час обговорюється з Національним банком України, який ставиться до цієї пропозиції позитивно.

Глава «Нафтогазу» уточнив, що в разі прийняття НАК і «Газпромом» відповідного рішення виникне необхідність внести відповідні зміни до контрактів між компаніями.

За словами Бакуліна, частковий перехід на розрахунки в рублях буде обговорюватися на найближчих переговорах між компаніями.

Як повідомлялося, НАК «Нафтогаз України» перерахувала ВАТ «Газпром» близько 1,4 мільярда доларів за імпортований у січні 2011 року природний газ.

Ціна імпортованого в Україну російського природного газу в другому кварталі 20011 року зросте на 6% до $280 за 1 тисячу кубометрів.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі