Вищий госпсуд залишив за Києвом спірні пакети акцій "Київводоканалу" і "Київгазу"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У вівторок, 1 березня, Вищий господарський суд України підтвердив право власності територіальної громади Києва на 25,46% ВАТ "Київводоканал" і 28,46% ВАТ "Київгаз". Про це повідомили в прес-службі Київської міськадміністрації.

ВГСУ залишив в силі рішення судів першої і аппеляційної нстанцій, що також визнали незаконними спроби приватизації комунальних пакетів акцій цих підприємств. Таким чином, право власності громади Києва на акції комунальних компаній підтверджене рішенням суду вищої інстанції з розгляду господарських спорів.
"Договори купівлі-продажу, які були укладені в березні 2010 року між попереднім керівництвом Головного управління комунальної власності Київської міськдержадміністрації і ТОВ "ФК "Новий регіон", Вищий господарський суд визнав недійсними", - говориться в повідомленні.
Таким чином, Київ прямо і опосередковано контролює більше 92% акцій "Київводоканалу" і більше 88% акцій "Київгазу".
Нагадаємо, влітку 2010 року стало відомо про продаж містом у 2009 році своїх часток у ХК "Київдержбуді" (80%), "Київводоканалі" (25,464%), "Київгазі" (28,46%) і "Київхімволокні" (51%). Усі угоди були здійснені через Українську універсальну товарну біржу, де покупцем виступила ФК "Новий регіон".
Вже встановлено, що у випадку з "Київміськбудом" і "Київгазом" "Новий регіон" потім перепродав ці акції офшорним компаніям. Генпрокуратура порушила кримінальні справи і оскаржила в господарському суді угоди з продажу комунальних пакетів акцій.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі