"Надра Банк" переніс допемісію на пізніший термін

Поділитися
Закрите розміщення додаткової емісії акцій проблемного "Надра Банку" перенесене на період з 22 березня по 6 квітня, тоді як раніше воно було заплановане на період з 23 лютого по 10 березня 2011 року.

Відповідне рішення було прийняте тимчасовим адміністратором банку 28 лютого.

У планах банку розміщення акцій у два етапи: з 22 по 31 березня акції допемісії зможуть купити діючі акціонери банку, а з 1 по 6 квітня - інвестори, перелік яких був затверджений тимчасовим адміністратором 11 лютого.

Як повідомлялося, відповідно до рішення тимчасового адміністратора від 11 лютого 2011 року, Надра Банк збільшує статутний капітал в 9,9 разу, або на 3,5 млрд. гривень, - до 3,89 млрд. гривень шляхом додаткового випуску акцій.

Згідно з проектом меморандуму влади країни до Міжнародного валютного фонду, підготовленому в контексті другого перегляду програми кредитного співробітництва stand-by, Надра Банк може розраховувати на державну підтримку у вигляді субординованої позики: кредитно-фінансова установа може отримати рекапіталізаційні кошти від приватного інвестора і держави в розмірі 8,8 млрд. гривень.

Надра Банк заснований в 1993 році. Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF, український бізнесмен Дмитро Фірташ у травні 2010 року заявив, що готовий вкласти у фінустанову 5 млрд. гривень на паритетних засадах з державою.

До початку 2011 року найбільшими акціонерами Надра Банку залишалися кіпрські Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (30,7406%). Як відомо, саме остання компанія нещодавно вирішила зірвати збільшення капіталу «Надра Банку», подавши відповідний позов до суду. ї

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі